Leffe blond (kloon)

Ingrediënten voor 140 liter:
29,4 kg pilsmout (3,5 EBC)
2,8 kg tarwemout (3,0 EBC)
3,5 kg Cara 50 (50,0 EBC)
222,0 g Halletau Mittelfruh – Boil 60,0 min
127,0 g Halletau Mittelfruh – Boil 15,0 min
28,0 g Koriander – boil 10,0 min
70,0 g Sinasappelschil – boil 10,0 min

Maischwater: 132,1L (67,0 C)

Maischschema:
Temp. in gr. C 67…..73….78
Tijd in min. 60……0……5

Spoelwater: 72,0 L …80,0 C

Kooktijd: 75 min.

Gist: 2,0 pkg Belgian Ardennes (Wyeast Labs 3522)

Begin SG: 1059
Eind SG: 1014
Alc. % : 6,5%
Bitterheid: 23 IBU
Kleur: 11 EBC

Bron: Bert Maessen 1e prijs ( 91 pt.) WWBLG 2012