Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
In aluminiumfolie gegaarde forel met Ganda ham en een saus van Westmalle Dubbel.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 verse forellen
4 plakken Ganda ham of een andere droge ham. 4 eidooiers
Ĺ bosje bieslook
2 e.l. olijfolie
20 cl Westmalle Dubbel
1 venkelknol
4 grote aardappelen

Bereiding:
Rol de forel in een plak ham en bind deze op met bieslook stengeltjes.
Bak de op smaak gebrachte forellen mooi bruin aan beide kanten in de
olie en een beetje boter.
Leg de vis op aluminiumfolie vouw het dicht en laat het ongeveer
5 minuten in de oven op 160 graden verder garen.
Snij de venkel in vieren en stoof ze in een beetje water, boter, peper en zout gaar.
Bak de ongeschilde in plakken gesneden aardappelen in olie voor op 140 gr.
En vervolgens op 180 gr afbakken.
De saus (is een Sabayon)
De eidooiers in een bekken opkloppen samen met de Westmalle dubbel.
Dit gebeurt in een warm water bad (au bain marie) tot er een binding ontstaat.
Neem het bekken uit het bad en voeg al roerende de geklaarde boter er aan toe, vervolgens op smaak brengen met peper en zout.

Opmaken:
Dresseer aan de onderkant van de verwarmde borden de forel, rechts de aardappel schijven en links de venkel.
Sauceer de forel met de West Malle Sabayon.
Drink er een niet te koude Trappist Dubbel bij.

Proost en eet smakelijk.

Bert Maessen

Home