Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Wijtingrolletjes met spek, zuurkool en een romig tarwebiersausje.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 wijting filets
2 fijngesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1 t.1. karwij zaad
2 e.l. Olijfolie
1 e.l. gehakte dille
4 dl kippenbouillon
3 dl tarwebier
800 gram zuurkool
100 gram boter
100 gram bloem
2 dl room
8 mooie plakken mager rookspek.

Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
Meng er het karwijzaad en de dille bij.
Schenk de bouillon, het bier en de room toe en laat het voor een kwart inkoken.
Rol de wijting filets in met het spek en zuurkool en bind ze op.
De filets op smaak brengen met verse peper en zeezout.
Dresseer de filets in een beboterde ovenschaal, en voeg de ingekookte saus erbij.
(indien nodig de saus binden met beurre menier)
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven en laat het enige tijd zachtjes pocheren.
Serveer er een romige aardappelpuree en drink er een lekker glas tarwebier bij
Beurre menier is een mengsel van gelijke delen boter en bloem vermengen, kleine
hoeveelheden bij de saus toevoegen tot de juiste dikte is verkregen (deze gaat binden als de saus doorkookt)
en altematiefvoor de wijn liefhebbers het bier vervangen door een droge witte of rode wijn.

Bert Maessen

Home