Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Zeeuws-Vlaamse worstebroodjes


Ingrediënten voor 12 worstebroodjes (één bakplaat) :

500 gram witte bloem
550 gram verse worst
1 dessertlepel zout, beetje nootmuscaat en een eetlepel witte basterdsuiker, 25 gram verse gist Ca 350 mI melk.
Doe de bloem in een grote kom en strooi aan de bovenkant van de bloem het zout.
Strooi er wat nootmuscaat op en de basterdsuiker.
Verwarm de melk tot lauwwarm en doe de gist in een schaaltje en los deze op met een deel van de melk.
Meng met een koele hand vanuit het midden de gist door de bloem en voeg steeds een scheut melk toe.
Wanneer een soepel deeg is ontstaan wordt de kom afgedekt met een schone theedoek die in warm water is natgemaakt en laat de kom op een tochtvrije plaats ca 1½ uur rijzen.
Verdeel intussen de verse worst in 12 stukjes.
Haal er vervolgens de velletjes af en rol de stukjes worst uit tot rolletjes van ca 6 à 7 cm.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Een plank met bloem bestrooien en een stukje deeg pakken en uittrekken tot een vierkant lapje.
Stukje worst er op leggen, eerst de twee zijkantjes naar binnen vouwen over de worst heen en vervolgens de lange kanten erover heen dichtvouwen.
Zorg dat er geen worst te zien is anders "loopt" dit weg op het bakblik.
Leg de broodjes vervolgens met de naad naar onderen op een ingevette bakplaat en bak ze 20 min in een hete oven van 225 graden.

Eet smakelijk!

Ans de Putter

Home