Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Gehaktballetjes met blokjes pompoen,komijnekaas en 4granen Bokbier.

Ingredienten voor 4 personen:

500 gram half om half gehakt
4 beschuiten
1 ei
1 eetlepel chilipoeder
1 ui
2 eetlepels fijngehakte bladselderij
4 eetlepels zonnebloemolie
2 tenen fijn gehakte knoflook
350 pompoen
100 jonge komijnekaas
1 Flesje 4 granen Bokbier
1 dl runderbouillon
peper uit de en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Het gehakt mengen met de fijngehakte ui,ei,beschuiten,chillipoeder,fijngehakte knoflook en bladselderij.
Alle ingredienten mengen en vervolgens gelijmatige balletjes vormen.
Zonnebloem olie verhitten in een pan en hier in de balletjes aanbraden,tot ze goud bruin van kleur zijn.
Hittebron verlagen de bouillon ende helft van het bier erbij doen en in ruim 40 minuten zacht laten stoven.
De pompoen schillen,zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Een kwatier voor het einde van de stooftijd blokjes pompoen en de rest van het bier toevoegen.
Tenslotte de blokjes komijnekaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Gehakballetjes en saus verdelen over voorverwarmde borden.
Drink hier een goed gekoeld glas 4 granen Bokbier bij.
Proost

Bert Maessen

Home