Gouden Carolus

Het navolgende recept is voor 30 liter
Begin SG: 1076, eid SG was 1018
Kleur 44 EBC
Bitterheid IBU 20,6
Kooktijd 90 minuten
6 kg Pilsmout 3EBC
1,5 kg Aromamout 150EBC
0,6 kg Cara-Crystal 120EBC
0,9 kg Maisvlokken
0,9 kg Bruine kandij
30 gr Challenger 7% alpha  90min kooktijd
20 gr Hallertau Hersbrucker 3,4% alpha 30 min kooktijd
10 gr Korianderzaad , 10 min koken
10 gr Zoete sinaasappelschillen, 10 min koken
Maischschema:
52 gr   20 min
62 gr   20 min
72 gr   30 min
78 gr   5 min
Er is 3 ltr water per kg mout gebruikt; in dit geval dus 27 liter, en 18 liter spoelwater

Als gist is Safbrew T58 gebruikt

Henk Streefkerk
Terug naar
Bierrecepten

Home