Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Zeeuwse mosterd en venkel gemarineerde zalm.

IngrediŽnten:

Verse zalmfilet met de huid zonder graten ongeveer 50 gram p.p.
Zeeuwse mosterd
Bladvenkell bos
Dille I bos
Zeezout / Peper
Suiker
Oude Graanjenever
Geraspte Verse Parmezaanse kaas
Verschillende soorten sla

Bereiding:

Leg de zalm filet op een stuk plastic en of aluminium folie.
Bedek de filet met de fijn gesneden bladvenkel en dille.
Strooi lekker wat zeezout, peper en suiker over de filet.
Als laŗtste besprenkelen met 2 glazen oude jenever en goed dicht vouwen.
Leg het in een diepe schaal en zet het onder druk ongeveer 2 dagen regelmatig omdraaien.
Na 2 dagen de kruiden eraf spoelen en goed afdrogen.
Vervolgens met een vlijm scherp mes dunne plakjes van snijden.
Serveren op een bord met een goede dressing, verse peper, zeezout sla, kapertjes, zwarte olijfjes en de pannezaanse kaas er over strooien.
De Wijn: Riesling collection 2002,
C. A/sace Kuentz Bas

Bert Maessen

Home