Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Noten Parfait met Karamelsaus.

Ingrediënten:
3 hele eieren
Voor de parfait (6 personen): 2 eidooiers
65 gram suiker
karamelsaus of mokka extract 3 dl room
Crème de Cacao likeur
1 zakje walnoten

Bereiding:
Eidooiers, eieren en de suiker au bain marie verwarmen, vervolgens met de mixer koud en wit slaan.
De opgeslagen room vermengen met de opgeslagen room en de karamel of mokka extract.
Een scheut likeur erbij, de fijngemaakte nootjes toevoegen en in kleine vormpjes doen en het geheel een nacht in de vriezer zetten.

De saus:
Suiker in een pan op een laag vuur al roerende laten smelten, tot hij licht bruin is.
De pan van het vuur nemen en afblussen met room en of melk.
Als hij de juiste dikte heeft nog even op een zacht vuurtje laten binden.

Opmaak:
De parfait in de vormpjes of lossen op een dessert bordje serveren, garneren met een rozet slagroom en walnoten.

De Wijn:
Chateau du Caillou 1996
A.C Cerons

Smakelijk eten!

Home