Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Rilettes

Dit is een oud recept uit het gebied van Tours aan de Loire

1 kg vers vet spek, 1 kg schouderkarbonades
2 teentjes knoflook, zout, peper, 1 laurieblad en tijm.

Leg het spek in een pan met dikke bodem en laat het heel zachtjes uitsmelten, vooral niet bakken of braden.
Zeef het spek, maar bewaar de kaantjes. Voeg dan de karbonades toe aan het gesmolten vet, met de kruiderij en voeg ook een halve dl water toe om aanbranden te voorkomen.. Laat dit ca 4 uur heel zacht sudderen, in een stevige pan of in een vuurvaste schaal in de oven.
Neem het vlees eruit, haal het van het been en trek het met een vork in dunne rafels. Leg deze vleesrafels met de kaantjes die U van het speksmelten hebt overgehouden in goed schoongemaakte potjes van glas of aardewerk en giet er voorzichtig het gezeefde gesmolten vet over, zodat het vlees net onder staat. Sluit de potjes af met cellofaan en een touwtje of elastiekje. Op een donkere, koele en droge plaats kunt U dit zeker enkele maanden bewaren.
Lekker op vers stokbrood bij de borrel!

Ans de Putter

Home