Kiwi-wijn

lngredienten:
lO g gistvoedingszout
5 g wijnsteenzuur
15 g citroenzuur
2,5 kg suiker
sulfiet
5 kg kiwi's
6 g pecto-enzyme
5 g rohament-P
giststarter

Recept voor 10 ltr.

Aanwijzingen:
Was de kiwi's schoon in water waarin 5 g sulfiet en 5 g citroenzuur zijn opgelost.
Knijp de kiwi's fijn en doe ze in een pulpvat. Overgiet het geheel met 5 liter kokend water.
Als de temperatuur gedaald is tot zo'n 25C, voegt u rohament-P, pecto-enzyme en eventueel 6 _alfa-amylase toe. Laat dit tenminste 24 uur afgedekt staan.
Voeg daarna de giststarter toe. Na 4 dagen de pulp uitpersen. De most in een gistingsfles onder waterslot doen met toevoeging van 500 g suiker en de
uitgeperste pulp overgieten met 4 liter water waarin 500 g suiker, lOg citroenzuur en 5 g wijnsteenzuur zijn opgelost.
Dit nogmaals 4 dagen laten pulpgisten, uitpersen en de most bij de eerder in de gistingsfles gedane most doen.
De rest van de suiker in giften van 800 g en 700 g toevoegen aan de most. Verder op normale wijze overhevelen en laten klaren.
Bij iedere overheveling 1 g sulfiet toevoegen.
Lekker jong gedronken is deze kiwiwijn het lekkerst.
Kiwi-Wijn
Home
Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten