Bierrecepten


Wijnrecepten


Likeurrecepten


Lekker eten
Thaise roerbakschotel


Het volgende recept is er één dat aangepast is naar een recept van de Albert Hein receptenkaart dat bij ons thuis
regelmatig word gegeten.
Je zal dus even naar appie moeten om de ingredienten te halen.
Het recept op zich is zeer snel bereid en voldoende voor 4 a 5 personen

Ingrediënten:

500 gram Chinese eiermie
3 eetlepels Oosterse roerbakolie
2 eetlepels rode currypasta (Thai Kitchen)
500 gram zeer dun gesneden varkensvlees (in reepjes)
1 Zakje Thaise groentenmix (400 gram)
2 deciliter bouillon gemaakt van water en 1 bouillon blokje.
1 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
1/2 eetlepel suiker
150 gram Hollandse garnalen (lekkerder) Noorse garnalen kunnen natuurlijk ook.
200 gr gekookte mosselen ( kunnen ook achterwegen gelaten worden)

Bereiding:
Zet een ruime pan met water op en breng dit aan de kook.
Giet in de wok de oosterse roerbakolie en bak hier in de currypasta. (ongeveer 1 minuut.)
Voeg de varkensreepjes toe en en bak deze op een hoog vuur, (ongeveer 3 minuten)
Voeg de groente toe en roerbak deze (ongeveer 3 minuten)
Voeg na het bakken van de varkensreepjes en groente de bouillon toe en laat dit mengsel op een laag vuur sudderen (ongeveer 5 minuten)
Vanaf dat het mengsel staat te sudderen ook de eiermie in het kokende water leggen en het vuur onder de eiermie uitdraaien.( moet ongeveer 4 minuten staan)
Maak de eiermie los van elkaar met een vork (na ongeveer 2 minuten)
Voeg nu ook de suiker en de ketjap asin toe aan het vleesmengsel en roer deze om.
Serveer de eiermie op een bord en verdeel het vlees/groente mengsel over de borden,verdeel ook het overgebleven kookvocht uit de wok over de borden.

Bij dit pikante gerecht wat drinken?
Een liebfraumilche of een geuze

Jan Schaap

Home